• CDC afirmă că nu trebuie să fii testat sau să fii pus în carantină dacă ești complet vaccinat anti-Covid.
  • CDC spune că persoanele vaccinate pot fi excluse și de la screeningul de rutină la locul de muncă.
  • Persoanele vaccinate au un risc foarte mic de face boli grave, arată studiile recente.

Cele mai recente îndrumări ale Centrelui pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) arată că nu trebuie să fii testat sau să fii pus în carantină dacă ești complet vaccinat anti-Covid, chiar dacă ai fost expus cuiva bolnav, potrivit AP News.

O excepție este, însă, pentru cei care dezvoltă simptome COVID-19, cum ar fi febră, tuse și oboseală. Ghidul actualizat reflectă studii recente care arată că persoanele vaccinate au un risc foarte mic de face boli grave. Chiar dacă o persoană este infectată, este foarte puțin probabil ca aceasta să o răspândească altora și orice simptome vor fi mai ușoare.

Ca urmare, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spune că persoanele vaccinate pot fi excluse și de la screeningul de rutină la locul de muncă, deși multe companii nu urmăresc statutul de vaccinare al angajaților.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Screeningul este încă recomandat persoanelor care lucrează sau locuiesc în adăposturi sau închisori, din cauza riscului mai mare de focare. De asemenea, aceste îndrumări al CDC nu se aplică medicilor, asistenților medicali și altor lucrători din domeniul sănătății, ai căror angajatori ar putea necesita teste. Orientările pot varia în funcție de țară.

Multe răceli și virusuri obișnuite pot provoca simptome asemănătoare COVID-19

Cetățenii americani care se întorc din străinătate trebuie, de asemenea, să prezinte un test negativ COVID-19 înainte de a urca în avioane, în drumul lor spre casă, indiferent de statutul lor de vaccinare. Iar fiecare persoană care este testată pozitiv pentru COVID-19 trebuie să se izoleze în continuare timp de 10 zile, spune CDC.

Pe măsură ce vaccinările cresc, mulți experți se așteaptă ca CDC să relaxeze în condițiile de testare, chiar și pentru persoanele vaccinate cu simptome.

Multe răceli și virusuri obișnuite pot provoca simptome asemănătoare COVID-19, spun experții, care ar putea duce la un val de teste inutile în toamnă. „O întreagă varietate de infecții pe care nu le testăm în mod obișnuit vor provoca aceleași simptome”, a spus dr. Rebecca Wurtz de la Universitatea din Minnesota.