• Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că trei români din Italia sunt infectaţi cu coronavirus
  • Doi dintre români un dublă cetăţenie, moldoveană, respectiv italiană
  • Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia este de 148 de morţi şi 3.296 de cazuri confirmate

Încă doi români au fost infectaţi cu Covid-19 în Italia, ceea ce duce numărul total al conaţionalilor bolnavi din Peninsulă la 3. Primul caz a fost cel al unei femei, rezidentă în regiunea Lombardia, care prezenta doar simptome uşoare, fiind în autoizolare la domiciliu.

“Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

MAE a precizat că încearcă obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene.

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia a ajuns la 148 de morţi, iar numărul total al infecţiilor este de 3.296. Din cauza numărului mare de cazuri, toate evenimentele sportive din Italia se vor disputa fără spectatori până la data de 3 aprilie, iar şcolile au fost închise până pe 15 martie.