• Peste 800.000 de români sunt abonați ai unei săli de fitness și dețin aplicații pentru a-și îndeplini obiective ce țin de sănătate.
  • Aproape 30% dintre utilizatorii americani de internet au cel puțin o aplicație de sănătate.
  • În SUA există 92,4 milioane de utilizatori de aplicații de sănătate/fitness.
  • Strategia Națională de Digitalizare 2024-2030 prevede dezvoltarea competențelor de digitalizare în sănătate.

Tu ce obiective ți-ai fixat pentru 2025? Obiective legate de sănătate sunt printre cele mai populare la început de an. Din ce în ce mai mulți oameni au în telefon cel puțin o aplicație de sănătate și fitness și astfel se automotivează să facă mai mult sport, să mănânce mai sănătos și să meargă la medic.

Hong Kong și Noua Zeelandă au cei mai mulți oameni cu conturi pe astfel de platforme, dar și rezultate bune la capitoul Fitness. De exemplu, Hong Kong are cea mai mare medie zilnică de pași înregistrați prin aplicații de fitness, cu 10.340 de pași pe zi. Și America stă bine la acest capitol. Peste un sfert dintre utilizatorii de internet din SUA, folosesc aplicații mobile pentru a-și urmări starea de fitness și sănătatea, iar previziunile pentru 2025 sunt foarte bune.

Aproximativ 92,4 milioane de americani ar urma să aibă in telefon astfel de aplicații anul ăsta. Cele mai multe aplicații îți măsoară efeorul fizic zilnic, îți poate calcula ce și cât ar trebui să consumi la fiecare masă, îți măsoară ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura corpului sau glicemia.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Cât de folosite sunt și la noi aceste aplicații?

Nu avem cifre exacte, dar știm că avem peste 800.000 de persoane care au abonament la sală și au si o aplicatie de sănătate in telefon.

În contextul actual, adoptarea soluțiilor de sănătate digitală, inclusiv a aplicațiilor mobile, este văzută ca o necesitate și o oportunitate pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România. Strategia Națională de Digitalizare în Sănătate 2024-2030 prevede dezvoltarea competențelor în materie de digitalizare în sănătate pentru cetățeni și personalul medical, ceea ce ar putea duce la o creștere a utilizării aplicațiilor de sănătate în viitorul apropiat.

Citește și