- Tu dai snooze alarmei de dimineață? Se pare că acest obicei îți amână îmbătrânirea metabolismului și te ajută la performanțe cognitive mai mari.
- În plus, pentru unii, apăsarea butonului de mai multe ori în decurs de 30 de minute poate declanșa starea de alertă mai repede decât atunci când dormi fără pauză.
- Studiul a constatat că „amânarea timp de 30 de minute dimineața nu te obosește mai mult sau nu te face să te trezești din somn profund.”
Tu dai snooze alarmei de dimineață? Se pare că acest obicei îți amână îmbătrânirea metabolismului și te ajută la performanțe cognitive mai mari, arată un nou studiu Journal of Sleep Research.
În plus, pentru unii, apăsarea butonului de mai multe ori în decurs de 30 de minute poate declanșa starea de alertă mai repede decât atunci când dormi fără pauză, potrivit studiului, publicat miercuri în Journal of Sleep Research.
Studiul a constatat că „amânarea alarmei nu te obosește mai mult sau nu te face să te trezești din somn profund. Pentru cei care de obicei amână, ar putea fi chiar util cu trezirea.”
„ Acest studiu care a fost publicat și de care am vorbit a fost făcut pe persoane sănătoase, fără tulburări de somn. Există persoane care în momentul în care se trezesc foarte greu. Acest proces se datorează atenției somnului.”, a spus somnologul Răzvan Lungu.
Dintre cei 1.732 de adulți care au completat un chestionar despre obiceiurile lor de veghe dimineața, 69% au spus că au apăsat butonul de amânare cel puțin uneori, mai ales în timpul săptămânii. Mulți, 60%, au spus că „cel mai des” sau „întotdeauna” au adormit între alarme, rezultatul fiind că, în medie, snoozerii dorm doar puțin mai puțin.