• TWIN este o structură externă concepută pentru a le permite persoanelor paralizate să stea în picioare și să meargă cu ajutorul cârjelor.
  • TWIN este controlat printr-o aplicație Android care permite terapeuților să ajusteze setările, personalizând viteza de mers, lungimea pasului și modelele de mișcare la cerințele fiecărui pacient.
  • Twin are 3 moduri în care poate fi folosit. „TwinCare”,„modul Reantrenare” și „Modul de mers”.

Persoanele paralizate pot fi ajutate să meargă din nou cu ajutorul unui exo-schelet inovator. Twin e dezvoltat de Rehab Technologies și Institutul Național pentru Asigurări împotriva Accidentelor de Muncă.

Călătoria scheletului de la concept la prototip este rezultatul unui efort de cooperare între Laboratorul Tehnologiilor de Reabilitare și Centrul de Proteză, sub îndrumarea coordonatorului Matteo Laffranchi. Colaborarea a început la sfârșitul anului 2013 și și-a propus să creeze soluții de înaltă tehnologie dar să fie și rentabile pentru persoanele cu dizabilități ale membrelor inferioare. Succesul proiectului a fost evidențiat de participarea lui Alex Santucci, un pacient care a jucat un rol crucial în faza de testare a dispozitivului, oferind informații pe tot parcursul procesului de dezvoltare.

Cum funcționează exo-schelet-ul

TWIN este o structură externă concepută pentru a le permite persoanelor paralizate să stea în picioare și să meargă cu ajutorul cârjelor. Ce este diferit la TWIN este construcția sa ușoară din aliaj de aluminiu și poate fi purtat și transportar cu ușurință. În plus, dispozitivul poate fi personalizat pentru a se potrivi corpului utilizatorului prin componente reglabile, făcându-l potrivit pentru o gamă largă de pacienți, indiferent de vârstă sau sex.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

TWIN este controlat printr-o aplicație Android care permite terapeuților să ajusteze setările, personalizând viteza de mers, lungimea pasului și modelele de mișcare la cerințele fiecărui pacient. Acest grad ridicat de personalizare te face să înțelegi că TWIN nu este doar un mecanism de sprijin, ci și un instrument de recuperare a funcțiilor motorii.

Twin are 3 moduri în care poate fi folosit. „TwinCare”, în care mușchii slabi ai genunchiului și șoldului sunt asistați de motoare. Oamenii care pot merge singuri, dar doresc să meargă mai normal pot folosi „modul Reantrenare” pentru a avea un mers optimizat și „Modul de mers” care îi ajută pe pacienții cu dizabilități ale membrelor inferioare să meargă cu un mers preprogramat.

Citește și