• Comisia Europeană este, în prezent, în discuții avansate cu gigantul farmaceutic Johnson & Johnson pentru a rezerva sau a cumpăra doze din vaccinul anti-coronavirus.
  • Vaccinul anti-coronavirus este în prezent în curs de dezvoltare de către Johnson & Johnson.
  • Înțelegerea dintre UE și Johnson & Johnson ar putea fi încheiată chiar săptămâna viitoare.

UE e în negocieri intense cu Johnson & Johnson pentru un vaccin anti-corinavirus, scrie Reuters. Este prima acțiune de acest fel când se implică executivul UE, asta după ce cele 27 de guverne ale statelor member au fost de acord să folosească un fond de urgență de peste 2 miliarde de euro disponibil pentru achiziția în avans sau comandarea în prealabil a vaccinurilor de la cel mult șase producători.

Un oficial din sănătate dintr-un stat membru al UE a menționat că înțelegerea Comisiei cu firma americană se află pe „masa de discuții“. O altă sursă din UE a dezvăluit că, marți, Comisia Europeană și compania farmaceutică au discutat despre posibilul acord asupra potențialului vaccin.

Momentan nu este clar dacă acordul ar presupune o achiziție în avans a vaccinului în perioada de testare sau posibilitatea de a-l cumpăra. Chiar și așa, Johnson & Johnson plănuiește deja ca luna viitoare să înceapă studiile clinice pe oameni pentru noul său vaccin împotriva Covid-19.   

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Când se ia decizia

Chiar săptămâna viitoare ar putea fi încheiată înțelegerea dintre UE și Johnson & Johnson, chiar dacă s-ar putea să dureze mai mult timp până se finalizează negocierile, după cum a afirmat un oficial al UE.