• Angela Merkel spune că dacă vaccinul rusesc va fi aprobat, Germania va cumpăra doze de Sputnik V
  • Angela Merkel adaugă faptul că odată ce vaccinurile vor fi în număr tot mai mare, ar fi posibil să se renunțe la sistemul actual de prioritizare strictă a dozelor
  • Guvernul german vizează o relaxare a regulilor pentru persoanele imune la COVID-19, a anunțat cancelarul Angela Merkel luni, pe măsură ce campania de vaccinare din țară începe să avanseze

Agenția Europeană a Medicamentului nu a primit încă suficiente informații despre vaccinul rusesc Sputnik V pentru a-l aproba, dar dacă aprobarea va veni în curând, Germania îl va cumpăra, a declarat luni cancelarul Angela Merkel, citată de Reuters.

Dacă va fi (aprobat – n.red.) curând, ar fi normal să cumpărăm doze de Sputnik”, a declarat ea presei. „Dar dacă va fi peste câteva luni vom avea suficiente vaccinuri, ne vom confrunta cu întrebarea cât de mult comandăm”.

Merkel a adăugat că, odată ce vaccinurile vor fi în număr tot mai mare, ar fi posibil să se renunțe la sistemul actual de prioritizare strictă a dozelor, astfel încât toată lumea din Germania să poată primi, în principiu, o programare de vaccinare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Guvernul german vizează o relaxare a regulilor pentru persoanele imune la COVID-19, a anunțat cancelarul Angela Merkel luni, pe măsură ce campania de vaccinare din țară începe să avanseze.

Persoanelor care au fost complet vaccinate sau care s-au infectate cu virusul, ar trebui, în mod evident, să li se permită să meargă la coafor fără a fi nevoie să prezinte teste negative sau ar trebui să fie scutite de carantină după contactul cu o persoană pozitiva, a declarat ea după o întâlnire cu liderii celor șaisprezece regiuni germane.

Guvernul lucrează la un decret care reglementează libertățile de care vor putea beneficia acești oameni, a adăugat Angela Merkel, subliniind că textul va trebui adoptat de ambele camere ale parlamentului, fără a specifica data. Cu toate acestea, a temperat așteptările unei relaxari rapide a regulilor, ceruta de mai multe partide de opoziție, inclusiv de liberalii din FDP.