• Județele Alba, Cluj, Harghita și municipiul București au cea mai mare incidență cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori.
  • Școlile din Arad, în scenariul roșu. Incidența a depășit în oraș 3 la mia de locuitori
  • Timișoara a intrat în scenariul roșu, după ce s-a depășit rata de 3 cazuri la mia de locuitori.

Capitala și alte trei județe din Transilvania au depășit coeficientul de 3 la mia de locuitori în privința infectării cu SARS-COV-2.

Alba are, vineri, cea mai mare rată de infectare cumulată pe ultimele 14 zile, 3,54, în vreme ce Bucureștiul este la 3,33.

Județul Cluj are rată de infectare de 3,18 la mia de locuitori, iar Harghita are coeficient 3.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Școlile din Arad, în scenariul roșu. Incidența a depășit în oraș 3 la mia de locuitori

Școlile din orașul Arad intră în scenariul roșu de funcționare, după ce rata incidenței cazurilor de Covid a ajuns la 3,08 la mia de locuitori.

De asemenea, CJSU Arad a decis că masca de protecție este obligatori în spațiile închise și deschise din Arad și din alte opt localități din județ.

Potrivit deciziei luate vineri de CJSU Arad, activitatea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, a sălilor de jocuri de noroc, a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte, dar și organizarea de evenimente private sunt interzise în localitățile Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile, unde rata de incidență a cazurilor de Covid a depășit 3 la mia de locuitori.

Măsurile se aplică în perioada 24 octombrie-6 noiembrie.

De asemenea, în aceste localități este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate sau neaglomerate.

CJSU a mai decis trecerea în scenariul roșu de funcționare a unităților de învățământ din acest localitatăți.