• Din cauza unei confuzii, un bărbat din Ohio a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.
  • Corpul bărbatului a intrat în șoc și ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.
  • Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală.

Un bărbat de 91 de ani din statul american Ohio a ajuns în spital după ce a fost vaccinat anti-Covid de două ori în aceeași zi, scrie Live Science.

Victor Smith a fost vaccinat cu prima doză de ser Moderna pe 22 ianuarie, ulterior a început să se simtă obosit, un efect secundar cunoscut al vaccinului, și a căzut. Bărbatul a fost transportat la spital, iar după câteva zile a fost transferat la o clinică de recuperare din Hamilton.

Bărbatul era programat să primească a doua doză de vaccin pe 25 februarie, prin urmare angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„L-au dus să își facă injecția, iar când s-a întors am vorbit cu el, era bine”, spune fiica bărbatului.

În aceeași zi, însă, pacienții internați în centrul de reabilitare erau programați la vaccinare și s-ar fi produs o confuzie de nume.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager se administrează în două doze, iar intervalul recomandat este de trei sau patru săptămâni.

„Un pompier a venit și a zis că are un vaccin pentru Victor, iar asistenta a întrebat dacă este pentru Victor Smith. El a zis „Da”, așa că i-a dat numărul salonului și l-a trimis la 202, acolo unde era internat tata”, a mai spus fiica bărbatului.

Din cauza acestei confuzii, bărbatul de 91 de ani a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.

În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală.

După ce a primit această a treia doză, corpul bărbatului a intrat în șoc. A ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.

Bărbatul se simte mai bine și se recuperează în spital.