Un bărbat a intrat în șoc după ce a primit accidental două doze de vaccin anti-COVID într-o singură zi

Sursa foto: Profimedia
  • Din cauza unei confuzii, un bărbat din Ohio a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.
  • Corpul bărbatului a intrat în șoc și ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.
  • Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală.

Un bărbat de 91 de ani din statul american Ohio a ajuns în spital după ce a fost vaccinat anti-Covid de două ori în aceeași zi, scrie Live Science.

Victor Smith a fost vaccinat cu prima doză de ser Moderna pe 22 ianuarie, ulterior a început să se simtă obosit, un efect secundar cunoscut al vaccinului, și a căzut. Bărbatul a fost transportat la spital, iar după câteva zile a fost transferat la o clinică de recuperare din Hamilton.

Bărbatul era programat să primească a doua doză de vaccin pe 25 februarie, prin urmare angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare.

„L-au dus să își facă injecția, iar când s-a întors am vorbit cu el, era bine”, spune fiica bărbatului.

În aceeași zi, însă, pacienții internați în centrul de reabilitare erau programați la vaccinare și s-ar fi produs o confuzie de nume.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager se administrează în două doze, iar intervalul recomandat este de trei sau patru săptămâni.

„Un pompier a venit și a zis că are un vaccin pentru Victor, iar asistenta a întrebat dacă este pentru Victor Smith. El a zis „Da”, așa că i-a dat numărul salonului și l-a trimis la 202, acolo unde era internat tata”, a mai spus fiica bărbatului.

Din cauza acestei confuzii, bărbatul de 91 de ani a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.

În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală.

După ce a primit această a treia doză, corpul bărbatului a intrat în șoc. A ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.

Bărbatul se simte mai bine și se recuperează în spital.