• Un bărbat care spune că nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate a fost testat pozitiv la Covid-19
  • Este primul caz de coroanvirus din Șimleu Silvaniei, jud. Sălaj
  • DSP Sălaj a deschis o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele cu care bărbatul a intrat în contact

Primarul Septimiu Ţurcaş a spus vineri, într-o intervenţie pe Facebook, că bărbatul a fost internat la spitalul din Şimleul Silvaniei, suport COVID, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău. Bărbatul are 51 de ani și are probleme de sănătate

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (…) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Ţurcaş.

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacţilor bărbatului, care vor fi izolaţi acasă.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Ţurcaş a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecţie în oraş va interveni şi în blocul în care locuieşte bărbatul.