Un bărbat din Israel a murit la două ore după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19. Medici: „Nu există o legătură”

A doua tranșă de vaccin anti-COVID ajunge azi în România. 140.000 de doze vor fi distribuite în şapte oraşe. VIDEO Sursa: Mediafax Foto
  • Ministerul Sănătății din Israel: Bărbatul avea condiţii preexistente şi suferise atacuri de cord în trecut.
  • Potrivit datelor preliminare nu există o legătură între moartea bărbatului şi vaccinarea acestuia.
  • Principalele efecte secundare raportate în studiile vaccinurilor Pfizer şi Moderna: Durerea, umflarea la locul injectării, frisoanele și oboseala.

Un bărbat în vârstă de 75 de ani din Israel a murit în urma unui atac de acord la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19, a raportat Ministerul Sănătății, scrie Jerusalem Post.

Bărbatul avea condiţii preexistente şi suferise atacuri de cord în trecut, a spus ministerul. Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Chezy Levy, a lansat o anchetă asupra incidentului.

Bărbatul a fost vaccinat în jurul orei 08:30 la o clinică. A rămas la unitate, aşa cum este procedura, pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se vedea dacă apar efecte secundare. Pentru că s-a simţit bine, i s-a permis să plece acasă.

Levy a menţionat că primele concluzii nu arată o legătură între moartea bărbatului şi vaccinarea acestuia.

Trebuie precizat că, după ce Pfizer şi-a prezentat datele de siguranţă la Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanţi la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedaţi a fost ”imunocompromis,” ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.