• Un bebeluș a murit după ce medicii l-au cuplat la un ventilator cu protoxid de azot.
  • Poliția a deschis o anchetă, iar acum urmează să aibă loc o audiere.
  • Mamă: Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil.

Un bebeluș a murit la scurt timp după ce i s-a administrat din greșeală protoxid de azot în loc de oxigen, transmite Independent. Incidentul a avut loc într-un spital din Australia.

John Ghanem a murit la o oră de la naştere, după ce medicii l-au cuplat la un ventilator cu protoxid de azot, cunoscut ca „gazul râsului”, în loc de oxigen.

Potrivit presei locale, mama copilaşului a ajuns la spitalul din Sydney Bankstown-Lidcombe, după ce a început să aibă contracţii puternice. Potrivit legistului, bătăile inimii bebelușului încetiniseră, iar medicul obstretician a decis ca femeia să intre în operaţie pentru o cezariană de urgenţă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Câteva ore mai târziu, bebeluşul a fost adus pe lume, însă medicii au observat că se sufoca din cauza cordonului ombilical care i se înfăşurase în jurul gâtului.

Doctorii au încercat să îl resusciteze și i-au administrat ceea ce credeau că este oxigen, dar, în schimb, nou-născutul a fost cuplat la un ventilator cu protoxid de azot. O oră mai târziu, bebelușul a fost declarat mort.

„Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil. Am intrat în spital cu mâinile goale gândindu-mă că-mi voi ţine nou-născutul în braţe, dar nu a fost aşa”, povestește mama, după cinci ani de la tragedie.

Poliția a deschis o anchetă, iar acum urmează să aibă loc o audiere după ce angajatul companiei care furnizează gaze industriale, a fost găsit vinovat de încălcarea normelor privind sănătatea și securitatea muncii.