• Un bărbat din Craiova, depistat cu cancer acum mai bine de jumătate de an, are nevoie să fie operat de urgență
  • Acesta, deși are o programare săptămâna viitoare la un spital din București, nu poate ajunge
  • DSP Dolj i-a transmis bărbatului că trebuie să rămână în izolare 14 zile, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus la primul test RT PCR
  • După 5 zile de la rezultat, al doilea test a ieșit negativ

Vasile Buzatu, în vârstă de 54 de ani, a descoperit că are cancer la pancreas acum 8 luni, iar de atunci face citostatice, relatează Adevărul.ro.

Bărbatul are nevoie urgent de o implantare de stent între ficat și splină, astfel că a fost programat să se opereze luni, 26 aprilie, la Spitalul Cantacuzino din București, așa cum i-a recomandat medicul său.  

A aflat că trebuie să stea în izolare

Ulterior, bolnavul de cancer a aflat că trebuie să stea în izolare două săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus la primul test RT PCR, în timp ce al doilea rezultat i-a ieșit negativ la 5 zile distanță.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Când s-a prezentat la Direcția pentru Sănătate Publică Dolj pentru a-și spune supărările, Vasile Buzatu ar fi primit un răspuns sec. DSP Dolj l-a anunțat pe bărbat că în cazul în care starea de sănătate se deteriorează, poate fi transportat la spital, într-o secție COVID.

„Am cerut să fiu scos din izolare, să mă lase să merg la Bucureşti să mă operez. La DSP Dolj parcă nu sunt, însă, oameni. Mi-au trimis un răspuns sec, nu le-a păsat de nimic”, a povestit bărbatul.

„Domnilor guvernanţi, domnilor din ministerul Sănătăţii, lăsaţi-mă să merg la Bucureşti să mă operez. Voi muri. Eu nu pot să aştept până după Paște să ies din izolare. Va fi prea târziu. Nu mă simt bine. Am cancer la pancreas, înţelegeţi”, a fost mesajul bărbatului.

Femeia care îl are în grijă, Elena Michitele, spune că nimeni nu a ajutat-o și că a hotărât să-i mai plătească bărbatului încă un test RT PCR.

„Vasile Buzatu face parte din familia noastră. Este un om bun, copiii mei îl iubesc. Îi ştie de mici. Nu-l putem abandona. Nu putem întoarce atât de uşor spatele unui om aflat in suferinţă. În ce lume am ajuns sa trăim?”, a fost mesajul femeii.