• Un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese 10 lei pe zi
  • Un pacient cu diabet primește pentru cele trei mese 15 lei/zi
  • Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei.

Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei. Nu te omoară boala și te omoară mâncarea. Sau mai bine spus, lipsa ei. Asta pentru că mănânci cu porția, în funcție de boala de care suferi.

Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta” din București a postat pe Facebook un mesaj prin care trage un semnal de alarmă și le cere autorităților mai mulți bani pentru mâncare.

„Din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai”, a spus Beatrice Mahler.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ca să îți faci o idee, un bolnav de COVID are alocat pentru cele trei mese, 10 lei pe zi, un pacient cu diabet 15 lei iar un bolnav de tuberculoză 16 lei pe zi.
Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei. Bani care ajung oriunde, dar nu în cantinele spitalelor. O concluzie e clară- mâncarea din spitale nu e esențială.

Pacienții pot să trăiască mult și bine cu ciorbe, ceaiuri, mezeluri sau orez cu lapte.

„Din păcate, în spitalele din România, dat fiind faptul că bugetul este de redus, cei care se ocupă de alimentație, încearcă să bifeze mai multe nevoi dintr-o dată. Pentru a avea o sursă proteică de calitate e nevoie de mai mult de 10 lei. Din cunoștințele mele, de cele mai multe ori meniurile sunt foarte sărace în proteine. Proteinele, avem un necesar proteic mult mai mare atunci când încercăm să ne refacem după o operație, după o infecție, când corpul încearcă să se pună pe picioare”, a declarat Andreea Zegheanu, dietetician.

În timpul acesta crește numărul copiilor internați după ce au fost infectați cu coronavirus. Iar mulți dintre acești copii sunt în stare gravă. Ministrul Voiculescu vorbeste și despre cazuri de ATI.

Avem 161 de copii internați, iar 16 sunt la ATI, doi sunt intubați”, spune Vlad Voiculescu. „O parte dintre acești copii sunt cu comorbidități. O parte nu au.
Sunt până în 10 ani”, a completata Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății