Un cercetător atrage atenția că va fi „COVID-26 și COVID-32” dacă nu se va afla, până la urmă, originea virusului SARS-CoV-2

  • Mai mulți cercetători ai laboratorului din Wuhan au fost mușcați de lilieci
  • Cât de important este să aflăm originea coronavirusului
  • Medic pediatru și om de știință american: „Mama natură ne spune deja ce urmează să se întâmple: va fi COVID-26 și COVID-32 dacă nu înțelegem pe deplin originile COVID-19

Apar detalii șocante despre cercetătorii celebrului Institut de Virologie din Wuhan. Experții au fost mușcați de lilieci în peșteri.

Imagini transmise de televiziunea de stat din Taiwan și difuzate de presa americană îi arată pe oamenii de știință din Wuhan în timp ce studiază lilieci, fără mănuși, măști și alte măsuri de protecție.

Unii dintre ei chiar au recunoscut că fost mușcați de animalele pe care le studiau de 13 ani. Ei au primit îngrijiri medicale, chiar dacă făcuseră înainte vaccin antirabic.

Cât de important este să știm originile COVID

Peter Hotez, director al Spitalului de Copii din Texas, a declarat pentru postul NBC News că este absolut esențial să cunoaștem originea coronavirusului.

„Este a treia epidemie de coronavirus din ultimul secol. Am avut SARS-CoV-2 în 2002-2003, virus care a venit din sudul Chinei și a afectat Torono-Ontario, apoi am avut sindromul respirator din Orientul Mijlociu, care a apărut în 2012 și a afectat Coreea de Sud în 2015, iar acum aceasta este a treia epidemie. Și mama natură ne spune deja ce urmează să se întâmple: va fi COVID-26 și COVID-32 dacă nu înțelegem pe deplin originile COVID-19”, a spus Peter Hotez.

După dezvăluirile recente din presa americană, președintele Joe Biden a cerut ca, în 90 de zile, să se afle de unde a plecat virusul: din laboratorul Chinei sau s-a transferat de la animale la oameni.

Și agențiile de informații britanice au anunțat că este posibil ca pandemia globală să fi început de la o scurgere din laboratorul de cercetare din Wuhan.

„Avem nevoie de o echipă de oameni de știință, de epidemiologi, virologi, specialiști în lilieci din provincia Hubei, pentru 6 luni, care să descopere originile coronavirusului. Amintiți-vă, sunt informații că totul ar fi început de fapt în provincia Hubei în vara 2019 și South China Morning Post a dezvăluit că primul caz cunoscut a fost în noiembrie. Așadar, sunt multe în legătură cu originile sale, dar de asemenea trebuie interogați oamenii de știință și trebuie să ne uităm pe documentele laboratorului. Trebuie să facem asta. Nu este doar în interesul național al Chinei și SUA, ci este în interes global”, a conchis directorul spitalului de copii.