• Un copil de 15 ani din Mongolia a murit de ciumă bubonică.
  • În SUA, o veveriţă a fost testată pozitiv
  • Îngrijorare în China și Rusia din cauza ciumei bubonice

Un adolescent a murit de ciumă bubonică după ce a mâncat carne de marmotă . Victima este un băiat de 15 ani, din Mongolia, care a vânat animalul

Marmotele sunt rozătoare care pot ajunge și la 9 kg. Sunt apreciate pentru blană și pentru carne, folosită în medicina tradițională

15 oameni care au intrat în contact cu victima au fost izolate. În districtul Tugrug au fost impuse măsuri de carantină.

Ciuma a ucis 50 de milioane de oameni în Evul Mediu, în Europa. Antibioticele moderne pot preveni complicații, dacă sunt administrate la timp. Ciuma bubonică provoacă umflarea nodulilor limfatici, febră, frisoane și tuse.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mongolia a înregistrat 692 de cazuri de ciumă provocată de marmote, între 1928-2018. Dintre aceștia, 513 au murit, însemnând o rată a mortalității de 74%.

Alte două cazuri au fost raportate într-un district vecin și au declanșat alertă în Rusia vecină, care a dispus măsuri preventive de izolare, dar și în China.

Boala și-a făcut apariția și în statul american Colorado, la o veveriță. Animalul a fost testat pozitiv, ceea ce a determinat autorităţile statale să emită o atenţionare sanitară. Boala poate fi transmisă prin muşcăturile puricilor şi ale animalelor infectate.