• Firma RoboScientific a dezvoltat un dispozitiv de detectare a coronavirusului, după miros
  • London School of Hygiene & Tropical Medicine testează noua tehnologie
  • Primele rezultate arată că dispozitivul are o rată de precizie între 98% și 100%

Testarea COVID intră într-o nouă etapă. După testele PCR și cele rapide, în scurt timp, lucrurile s-ar putea simplifica. Cercetătorii britanici au creat un dispozitiv care te anunță dacă ești infectat, doar în baza mirosului pe care îl emani.

Noua tehnologie se bazează pe faptul că virusul provoacă o modificare a compușilor organici volatili, care alcătuiesc mirosul corpului. Practic, generează o amprentă digitală, pe care noi nu o putem detecta, dar care poate fi sesizată de acest dispozitiv, atunci când absoarbe mirosul.

Acest aparat detectează în 15 minute o persoană infectată. Timp în care dispozitivul îi scanează te toți cei care sunt într-un spațiu închis. Poate fi montat într-o sală de clasă, într-un birou, sau chiar în cabina unui avion. Aparatul este programat să trimită automat, prin SMS sau e-mail rezultatele pozitive unei persoane desemnate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Un astfel de dispozitiv ar putea fi cumpărat la prețul de 5.000 de lire sterline. Pare scump la prima vedere, dar dacă va fi omologat, înlocuiește incusiv testele PCR. Cercetătorii l-au testat timp de două zile, iat eficiența a fost de 100%. Însă, spun ei, e nevoie de studii la scară mult mai largă, pentru a dovedi eficacitatea noii tehnologii.