• Un medic din Marea Britanie care a lăsat o pacientă „traumatizată” când i-a spus să-și îndepărteze vălul a rămas fără serviciu, asta a decis un tribunal.
  • Tribunalul a decis că Wolverson a procedat în mod abziv în ciuda obiecțiilor pacientei.
  • De asemenea, au ajuns la concluzia că există riscul ca doctorul să-și fi repetat acțiunile.

Un medic din Marea Britanie care a lăsat o pacientă „traumatizată” când i-a spus să-și îndepărteze vălul, și-a pierdut dreptul de a profesa, asta a decis un tribunal, potrivit BBC.

Dr. Keith Wolverson a fost răutăcios în răspunsul său la plângerea femeii și, de asemenea, a scris comentarii nepotrivite despre abilitățile lingvistice ale mai multor pacienți, s-a concluzionat.

Doctorul a negat că acțiunile sale i-au afectat capacitatea de a practica. Acum pot fi impuse sancțiuni la înregistrarea sa de către Serviciul Tribunalului Medicilor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Medicul lucra în multe spitale de urgentă din Marea Britanie, fiind calificat ca medic generalist în 1999.

El a recunoscut că a vorbit urât despre abilitățile pacienților de a vorbi engleză în perioada ianuarie-aprilie 2018, a spus tribunalul. Acestea au inclus: „Nu înțeleg niciun cuvânt din ce spun, au o engleză absolut precară”.

Deși tribunalul a constatat că nu există dovezi că medicul a lăsat părerile sale personale să îi afecteze tratamentul, s-a decis că pacienții ar fi fost șocați și supărați în urma consultărilor.

Doctorul a recunoscut că i-a cerut femeii să-și scoată vălul. De asemenea, el și-a cerut scuze pentru orice supărare pe care i-ar fi provocat-o.

Tribunalul a decis că Wolverson a procedat în mod abziv în ciuda obiecțiilor pacientei. Femeia, care a purtat vălul din motive religioase, a spus că acțiunile medicului au „traumatizat-o”.

Mai multe dintre acuzații au echivalat cu o conduită greșită gravă și au dus la discreditarea profesiei medicale, a decis MPTS.

De asemenea, au ajuns la concluzia că există riscul ca doctorul să mai fi făcut același lucru în trecut.