• Mulți dintre noi se gândesc să meargă la toaletă „pentru orice eventualitate” înainte de a pleca într-o călătorie lungă cu mașina sau de a plimba câinele după-amiaza.
  • Acest obicei mult prea comun se pare că, pe termen lung, nu va face niciun favor vezicii urinare, oricât de mult v-ar liniști.
  • Dacă acest lucru este ceva ce faci în mod regulat, ai putea sfârși prin a amesteca semnalele foarte importante dintre vezica urinară și creier.

Mulți dintre noi se gândesc să meargă la toaletă „pentru orice eventualitate” înainte de a pleca într-o călătorie lungă cu mașina sau de a plimba câinele după-amiaza, considerând, pe bună dreptate, că aceasta este cea mai sensibilă alegere. Din nefericire, acest obicei mult prea comun se pare că, pe termen lung, nu va face niciun favor vezicii urinare, oricât de mult v-ar liniști.

Un specialist în probleme pelviene i-a avertizat pe oameni să nu mai facă o urinare rapidă „pentru orice eventualitate” înainte de a ieși din casă dimineața, îndemnându-i să aștepte până când au cu adevărat nevoie să meargă, pentru a-și menține podeaua pelviană în formă maximă.

Vorbind cu Metro, fizioterapeutul specializat în sănătatea pelviană Tiffany Sequeira a avertizat că ar trebui să folosiți toaleta doar atunci când trebuie să urinați, dacă doriți să păstrați o vezică sănătoasă. Potrivit lui Tiffany, urinatul „pentru orice eventualitate” poate pune o presiune dăunătoare asupra vezicii urinare pentru a se goli înainte de a fi umplută corespunzător cu urină. Dacă acest lucru este ceva ce faci în mod regulat, ai putea sfârși prin a amesteca semnalele foarte importante dintre vezica urinară și creier, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la tot felul de probleme inconfortabile cu podeaua pelviană.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Tiffany, care are numele de utilizator pe Instagram Gynaegirl, a declarat pentru publicație: „În general, pe măsură ce vezica urinară se umple, întinderea urinei care apasă în peretele vezicii creează semnale către creier, ceea ce duce la următoarea serie de impulsuri care, în cele din urmă, vă determină să ajungeți la toaletă și să urinați.”

Ea a continuat: „Să mergi când nu simți nevoia de a urina „pentru orice eventualitate” – poate duce la o disfuncție de semnalizare a vezicii urinare. În timp, vezica dvs. se obișnuiește să elimine urina la o capacitate mai mică decât în mod normal, rezultând o „vezică slabă”, așa cum o numesc unele persoane.”

Potrivit site-ului NHS England, problemele legate de vezica urinară afectează peste 14 milioane de persoane care trăiesc în Marea Britanie și pot afecta orice persoană de orice vârstă.