• Un farmacist a lăsat 500 de doze de vaccin să se strice
  • Acesta a scos dozele de vaccin de la frigider
  • Spitalul a administrat o parte din doze înainte să afle de incident

Un farmacist de la un spital din Wisconsin a fost arestat şi acuzat că a sabotat intenţionat peste 500 de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna. Acesta ştia că vaccinurile se vor strica şi că persoanele care le primesc vor crede că sunt protejate împotriva virusului, deşi nu vor fi. Spitalul a apucat să administreze o parte din doze înainte de a afla, însă toate persoanele au fost anunţate şi vor fi revaccinate.

Am devenit tot mai suspicioşi cu privire la comportamentul individului în cauză. Individul a fost suspendat şi, după mai multe interviuri pe parcursul săptămânii, a admis ieri că a scos intenţionat vaccinul din frigider”, a spus Jeff Bahr, preşedintele Aurora Health Care Medical Group.

Vaccinul Moderna trebuie păstrat la o temperatură de -20 de grade Celsius. Deci un vaccin la temperatura camerei nu îşi mai face efectul, însă niciunul dintre cei 57 de pacienţi cărora le-a fost administrat vaccinul nu vor avea de suferit.Compania farmaceutică a explicat că moleculele de mRNA se destramă rapid la temperatura camerei, astfel dozele de vaccin devin ineficiente, dar nu dăunează

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, aş adăuga că Moderna a clarificat că nu vor exista efecte dăunătoare sau negative din cauza primirii vaccinurilor, care au devenit ineficiente”, a mai spus Jeff Bahr.