• Atunci când vă simțiți rău, s-ar putea să cumpărați medicamente pentru răceală și gripă sau alte tipuri de tablete și să observați că acestea sunt destul de colorate.
  • Abbas Kanani, farmacist la farmacia online Chemist Click, a povestit cum culorile au de fapt prea puțin de-a face cu medicamentele în sine.
  • El a avertizat că cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a cumpăra orice medicament este să vă evaluați cu adevărat simptomele.

Atunci când vă simțiți rău, s-ar putea să cumpărați medicamente pentru răceală și gripă sau alte tipuri de tablete și să observați că acestea sunt destul de colorate. Dar v-ați întrebat vreodată ce înseamnă aceste culori?

Dacă răspunsul este da, atunci un expert a explicat totul, spunând pentru The Mirror de ce anumite medicamente au culori diferite. Abbas Kanani, farmacist la farmacia online Chemist Click, a povestit cum culorile au de fapt prea puțin de-a face cu medicamentele în sine și sunt de fapt o alegere inteligentă de marketing.

El a spus: Culoarea pastilei este determinată de producător și nu are nicio legătură cu eficacitatea medicamentului. Acestea sunt adesea alegeri de marketing. Un studiu anterior a arătat că roșul, galbenul și portocaliul sunt asociate cu un efect de stimulare, în timp ce albastrul și verdele sunt asociate cu un efect de liniștire. Pentru mulți pacienți, convingerile preconcepute pe care le au înainte de a lua un medicament pot afecta adesea rezultatul lor, în ceea ce privește eficacitatea medicamentului și efectele secundare. Acest lucru este cunoscut sub numele de efect placebo, în care acțiunea farmacologică are un efect asupra pacientului.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Expertul a continuat spunând că efectul placebo este foarte puternic și nu doar culoarea pastilei trebuie să fie luată în considerare cu atenție.

Deseori se gândește la culoarea și aspectul nu numai al pastilei, ci și al cutiilor”, a adăugat el. Acest lucru vine după ce Kanani a împărtășit sfaturile sale pentru cumpărarea de medicamente, sfătuindu-i pe oameni să economisească bani și să nu opteze întotdeauna pentru opțiunile de marcă mai scumpe.

El a declarat pentru The MirrorMulte dintre marile corporații își fac propriile versiuni de medicamente pentru răceală și gripă, așa că, dacă luați remediile pentru răceală și gripă de la mărci diferite și comparați ingredientele, vor fi exact aceleași. Nu aveți nevoie de cele mai scumpe, asta este doar puterea marketingului și a conștientizării mărcii.”

Pe lângă aceasta, el a avertizat că cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a cumpăra orice medicament pentru răceală și gripă este să vă evaluați cu adevărat simptomele, deoarece nu vreți să risipiți bani pe un produs care nu le va ameliora de fapt.

Există trei tipuri de ingrediente care pot face o diferență reală, în funcție de cum vă simțiți – primul este un decongestionant pentru nasul înfundat, al doilea este un expectorant pentru tuse cu mucus și al treilea este un antitusiv pentru tuse uscată, cu gâdilat.