• Testele efectuate în laborator arată că 13% din produse nu conțin suficient alcool
  • Prin urmare, nu sunt virulicide, spun autoritățile din Franța

Unul din șapte tipuri de gel hidroalcoolic este neconform și considerat ineficient, arată un studiu de reprimare a fraudei dezvăluit de postul France Info. Astfel, 13% din produse nu conțin suficient alcool și nu sunt bactericide, scrie lefigaro.fr.

Un gel cu alcool subdozat nu este eficient, conform testelor de laborator“, a spus Romain Roussel, șef al Direcției Generale Concurență, Consum și Antifraudă din Franta (DGCCRF).

Pentru a fi eficiente împotriva coronavirusului, gelurile hidroalcoolice trebuie să conțină cel puțin 60% alcool. Am constatat că câteva produse colectate nu conțineau suficient alcool. Acesta este motivul pentru care am avut aceste produse clasificate ca neconforme și periculoase. Așa a fost în cazul a 13% din produsele analizate“, precizează Romain Roussel.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Aceste sticle neconforme sunt vândute pe internet, în supermarketuri sau chiar în farmacii. „În anumite cazuri, este vorba de câteva zeci de sticle produse în mod artizanal“. Astfel, cel mai eficient este să te speli extrem de bine pe mâini.