Coronavirus. Un ieșean a revenit la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ. Medicii se întreabă dacă infecția ar putea deveni cronică

Sursa foto: Profimedia
  • Medicii infecționiști din Iași avertizează că profilul bolnavului s-a schimbat
  • Sars-Cov-2 începe să aibă manifestări ale unei boli autoimune și ar putea deveni o infecţie cronică, precum HIV
  • Un ieșean a revenit la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ

Apar din ce în ce mai multe cazuri de foşti pacienţi, declaraţi negativi, dar care se reîntorc cu boala la spital. Un ieşean deţine recordul: a revenit la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ, scrie Ziarul de Iași.

Medicii infecționiști din Iași avertizează că profilul bolnavului s-a schimbat. Totodată, aceștia se întreabă dacă nu cumva infecţia cu Sars-Cov-2, care începe să aibă manifestări ale unei boli autoimune, ar putea deveni o infecţie cronică, precum HIV cu care e înrudit.

”Ca o modificare a ceea ce înseamnă simptomatologia bolii, la începutul pandemiei pierderea gustului şi a mirosului erau un semn cardinal şi de debut. În prezent, aceastea lipsesc în cele mai multe cazuri, sau apar târziu, după 7-10 zile de la confirmarea cu boala”, spune Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infectioase „Sfânta Parascheva” din Iași.