• Un jurnalist din Vaslui a fost internat la Psihiatrie, deși avea meningită.
  • El a explicat cum medicul a interpretat greşit anumite gesturi ale sale şi l-a tratat ca pe un om cu probleme psihice.
  • Bărbatului nici nu i-a fost permis să meargă la toaletă, la spitatul din Vaslui.

Sorin Popliuc, jurnalist la postul de radio Smile FM Vaslui, a relatat un episod șocant. Deși avea meningită, jurnalistul a fost internat direct la Psihiatrie, la spitalul din Vaslui, după o eroare gravă a unui medic. Bărbatul povestește că s-a dus la spital pentru că avea dureri mari de cap, dar medicul ar fi dat ordin să fie legat de pat și să-i fie administrat tratament pentru boli psihice.

Începea să mă doară capul. Încet, încet, din ce în ce mai mult. Am hotărât să merg la privat să îmi fac niște analize, nu mi-a ieșit nimic în neregulă, în afară de nu știu ce deviație de sept și un pic de sinuzită”, a spus jurnalistul.

După ce s-a tratat la spitalul din Vaslui şi s-a externat, jurnalistului i s-a făcut rău şi s-a întors câteva zile mai târziu. „Doamna doctor mi-a pus niște întrebări. ‘Ai probleme! Ai probleme!’. Păi da, am probleme, că de asta am venit aici! ‘Nu, aveți probleme psihice! De ce nu vreți să înțelegeți că aveți probleme psihice? Trebuie să faceți controale la psihiatrie!’”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Nu era lăsat nici să meargă la toaletă

Adorm cred că pe la unu, două noaptea, mă trezesc legat. Bineînțeles, la recomandarea doamnei doctor. M-am trezit din somn legat de mâini și de picioare. Te trezești legat, începi să tragi de alea, să te eliberezi! Te eliberezi, faci un pic de tărăboi! Și automat, îți crește foarte tare tensiunea”, a mai spus jurnalistul vasluian.

Bărbatului nici nu i-a fost permis să meargă la toaletă: „La fiecare ‘vizită’ a asistentei sau a nu știu cine mai venea pe acolo să vadă ce fac eu, eu mă rugam, dacă puteam mă puneam și în genunchi, să-mi dea drumul, că eu nu am nimic. Eu voiam să mă duc la toaletă. ‘Aveți sondă, stați acolo!’. ‘Băi, nu pot, că nu mă simt eu bine!!’”, a relatat Sorin Popliuc.

Abia după ce a fost transferat la Spitalul de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași, medicii de acolo l-au diagnosticat cu meningită și l-au tratat corespunzător, astfel încât a fost declarat vindecat după trei săptămâni.

Cazul bărbatului a ajuns și pe masa directorului spitalului din Vaslui, care a deschis o anchetă internă pentru a urmări modul în care medicii au tratat acest caz.