• Un medic american a murit de Covid-19 după ce a călătorit în India pentru a avea grijă de membrii familiei
  • El a murit într-un spital din Delhi la 28 aprilie, după câteva săptămâni de tratament pentru complicații post-Covid
  • „Este ironic că am venit în India timp de două săptămâni și el a luat boala aici.”

Un medic american a murit de Covid-19 după ce a călătorit în India pentru a avea grijă de membrii familiei, relatează The Independent.

Dr. Rajendra Kapila, în vârstă de 81 de ani, era expert în boli infecțioase la Universitatea Rutgers din New Jersey. El a murit într-un spital din Delhi la 28 aprilie, după câteva săptămâni de tratament pentru complicații post-Covid.

Vaduva lui Kapila, dr. Deepti Saxena-Kapila, ea însăși un om de știință, a declarat ziarului Hindustan Times că au împreună în India în ultima săptămână a lunii martie.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„În ultimul an am lucrat la un laborator Covid-19 din New Jersey și am asigurat un mediu sigur acasă”, a spus dr. Saxena-Kapila, specializată în microbiologie. „Este ironic că am venit în India timp de două săptămâni și el a luat boala aici.”

Cuplul era vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer.

Un medic american a murit în India, după ce s-a infectat cu Covid-19

Dr Marc Klapholz, președintele departamentului de medicină al Universității Rutgers, a trimis colegilor o declarație prin e-mail, care ulterior a fost distribuită și online, spunând că dr. Kapila a fost un pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey timp de 50 de ani.

„Un veritabil gigant în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și căutat pentru cunoștințele sale și pentru înțelegerea clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, se spunea prin e-mail. „Ne va lipsi”.

Kapila intenționase să se întoarcă în SUA la jumătatea lunii aprilie, dar a fost pozitiv pe 8 aprilie înainte de a fi internat la spitalul Shanti Mukund din Delhi, unde a murit 20 de zile mai târziu.

„Ori de câte ori dr. Kapila vizita India, el ținea prelegeri colegilor medici din marile spitale private din oraș și nu spunea niciodată„ nu ”unei oportunități de a preda”, a declarat pentru Hindustan dr. Ruby Bansal, de la Spitalul de specialitate Yashoda din India din Kaushambi Times.

India se confruntă în prezent cu un al doilea val devastator de coronavirus și a înregistrat în total peste 21 de milioane de cazuri și peste 230.000 de decese cauzate de Covid de când a început pandemia