• Un medic infecționist sugerează să amânăm Crăciunul pentru la vară
  • Frédérique Jacobs, a sugerat amânarea sărbătorilor de Crăciun, pentru a evita răspândirea coronavirusului
  • Sărbătorile de la sfârșitul anului ar putea reprezenta un pericol major pentru persoanele vulnerabile

Invitată în platoul emisiunii belgiene „Question en Prime”, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Erasme din Bruxelles, Frédérique Jacobs, a sugerat amânarea sărbătorilor de Crăciun, pentru a evita răspândirea coronavirusului, scrie CNEWS. Potrivit acesteia, nu ar trebui să sperăm că situația revine la normal înainte de decembrie, iar evoluția rapidă a coronavirusului necesită o revizuire a priorităților.

„Sărbătorile de la sfârșitul anului sunt un moment special pe care toată lumea îl iubește, nu trebuie să ne ascundem”, a spus Frédérique Jacobs. „Obiectivul este acum salvarea populației. Virusul circulă foarte mult, sunt foarte mulți oameni bolnavi. Toată lumea cunoaște cel puțin o persoană bolnavă, în pat, cu temperatura 40C. Mai presus de toate, acum trebuie să salvăm sistemul de sănătate. Spitalele sunt complet copleșite. Aproape că nu mai există nicio modalitate de spitalizare. În cazul în care curba continuă așa cum o vedem acum, vom ajunge cu adevărat la saturație.”

Specialistul belgian în boli infecțioase Frédérique Jacobs recomandă amânarea sărbătorilor de Crăciun până în iulie-august, „când vremea este frumoasă.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sărbătorile de la sfârșitul anului ar putea reprezenta un pericol major pentru persoanele vulnerabile. „Chiar dacă reușim să aplatizăm curba, trebuie să spunem că a avea sărbători la sfârșitul anului, așa cum facem de obicei, este periculos”, explică omul de știință. „Cu adunări ale întregii familii în care mâncăm, bem, ne amuzăm, ne facem cadouri, ne îmbrățișăm pentru că este Crăciunul sau Anul Nou. Acesta este genul de loc unde virusul iubește să se răspândească. Sărbătorile de familie sunt deosebit de periculoase.”

Prin urmare, ea solicită să ne gândim la soluții alternative pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou anul acesta. „Va trebui să ne gândim la amânarea sărbătorilor de la sfârșitul anului pentru iulie-august, când vremea este frumoasă. Atunci puteti avea o petrecere mare în grădina. Cred că va fi nevoie de multă imaginație pentru a nu avea petreceri ca în fiecare an și pentru a găsi altceva de făcut respectând măsurile.”