Un medic pediatru spune că copiii vin la spital cu halucinații terifiante – și avertizează că este un simptom clasic de gripă

2780267 01/27/2016 A mercury thermometer used to measure one's body temperature. Maksim Bogodvid/Sputnik

Într-o dimineață recentă, la ora 7, Kathryn MacKinlay și-a dat seama că fiica ei bolnavă, Marissa, avea halucinații.

Mami, mami, fă-o să înceteze!” a spus Marissa. Ea a descris că auzea oameni strigând insuportabil. MacKinlay a încercat să liniștească temerile fetiței sale de 7 ani: „Scumpo, nimeni nu țipă”.

Pediatra a reușit să rămână calmă pentru că știa exact ce i se întâmpla fiicei sale. Marissa era bolnavă, cu alte simptome asemănătoare gripei. Halucinațiile pe care le avea micuța ei erau exact același tip de delir de scurtă durată care a umplut spitalul în ultimele săptămâni. Este un semnal al luptei organismului împotriva unui virus comun, invadator.

În calitate de medic de urgență, am văzut mulți alți copii care au avut halucinații în ultimele săptămâni”, a declarat MacKinlay într-o postare recentă pe blog. Acești tineri pacienți au fost toți pozitivi la gripă”.

De ce halucinațiile pot fi un semn distinctiv al gripei

În spitalul canadian unde lucrează MacKinlay, aceasta a spus că mulți copii bolnavi s-au plâns recent de: aud sunete puternice, văd obiecte prea mari sau prea îndepărtate și se simt speriați că cineva sau ceva încearcă să le facă rău. Toate acestea sunt semne clasice ale delirului care pot apărea odată cu febra pe care corpul nostru o folosește pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Creierul nostru este sensibil la schimbările de temperatură, așa că febra poate duce la halucinații prin perturbarea activității normale. Episoadele sunt, în general, scurte, durează doar câteva minute, și nu necesită asistență medicală. Dacă febra unui copil este mai mare de 40 de grade Celsius, dacă nu răspunde la un tratament sau dacă pacientul se confruntă cu episoade prelungite de confuzie (mai mult de câteva minute), este timpul să solicitați ajutor, scrie Insider.

Dar, în cele mai multe cazuri, micuțul dumneavoastră va fi bine”, a spus MacKinlay. Pur și simplu oferiți-i îmbrățișări” și așteptați ca confuzia febrilă să treacă. Medicul recomandă alternarea medicamentelor la fiecare trei ore” pentru a face să scadă febra pacientului, ceea ce ar trebui, la rândul său, să atenueze episoadele de delir. Mama și medicul de la Urgențe este acum fericită să raporteze că ne-am întors să ne jucăm în zăpadă și să nu auzim alte voci decât strigătele de râs ale copiilor sănătoși”.

Exit mobile version