Un medic român din SUA prezintă o nouă schemă de tratament pentru COVID-19: „Tot mai mulți pacienți vin cu simptome atipice”

tratament-coronavirus Profimedia
  • Ion Alexie este medic infecţionist la un spital din Las Vegas
  • El propune o nouă schemă de tratament în lupta cu noul coronavirus
  • Cel mai periculos factor de risc este obezitatea

Medicul infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas, propune o schemă de tratament îmbunătăţită, care s-a dovedit eficientă până acum, potrivit Smart Radio. Totodată, el menţionează şi cum simptomele bolnavilor de Covid s-au schimbat, în ultimul timp.

Tot mai mulţi pacienţi vin cu simptome atipice, nu strănută sau tuşesc. Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui. Dacă oxigenarea este mai mică de 94%, pacientul trebuie internat şi tratat cu: Plasmă convalescentă de la pacienţii vindecaţi; Dexametazon; Remdesivir sau alt antiviral; Heparina subcutanată; Vitamina D; Famotidină; Anticoagulant dacă testul de sânge arată valori crescute; Oxigen; Diuretice; Tocilizumab (doar dacă testul de sânge Interleukinei 6 (IL-6) are valori crescute); Doxiciclină, a spus Alexie.

Totodată, el mai spune că cel mai periculos factor de risc este obezitatea, nu diabetul sau bolile cardiovasculare diagnosticate.