• Andrei, un medic specialist, a fost infectat cu Covid 19 în urmă cu o lună Devenit pacient, a fost internat în spital şi externat cu un test negativ, care ar fi trebuit să îi aducă libertatea
  • La muncă i s-a cerut al doilea test negativ pentru a incepe activitatea, iar de două săptămâni se retestează periodic şi iese pozitiv
  • Andrei are anticorpi, a scăpat de orice simptom, dar este ”îmbolnăvit” de Covid 19 în cifre
  • Medicul nu mai are încredere în aparatele RT-PCR

Andrei este un medic care a fost infectat cu Covid 19. Este şi unul dintre pacienţii care apare în raportări ca fiind caz pozitiv deşi a fost tratat în spital şi a scăpat de orice simptom. La externare a plecat cu un test negativ şi nu a primit nicio recomandare: i s-a spus că este liber. A vrut să se întoarcă la muncă, dar nu a fost primit fără al doilea test negativ.

De două săptămâni se retestează periodic şi primeşte doar rezultate positive. Epidemiologii spun că aparatele RT-PCR detectează şi viruşii morţi şi din această cauză, chiar dacă pacienţii sunt trataţi şi scapă de infecţia cu Covid 19, ies pozitivi, deşi nu mai reprezintă niciun pericol.

„Din 3 în 3 zile mă testez de Covid 19 şi toate testele ies pozitive, cu toate că eu nu mai am niciun simptom încă din a zecea zi de internare. Nemaiavând niciun fel de recomandare medicală îmi continui viaţa normal, mă văd cu prietenii, cu familia, dar eu tot ies pozitiv la teste efectuate”, spune medicul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Întrebat dacă mai are încredere în testări, acesta a răspuns: „Am vorbit cu mai mulţi medici care mi-au explicat că pot ieşi pozitiv luni de zile, pentru că aceste aparate nu sunt exacte. Ele depistează şi viruşii morţi ceea ce înseamnă că eu pot să ies pozitiv a la long. Unii pacienţi au fost internaţi pe acest criteriu cu zilele, 60-80 de zile şi au tot ieşit pozitivi. Aparatele nu sunt foarte corecte şi exacte, ele chiar văd şi viruşii morţi şi depistează testele ca fiind pozitiv nemaiavând niciun simptom sau simptomatologie.

Mai mult, eu mi-am făcut şi testul de anticorpi. Am dobândit anticorpi şi sper să mă ţină cât mai mult. Eu nu mai sunt un pericol pentru societate din cauza virusului.

Minusurile sunt multe, în special pentru pacienţi, şi pentru mine că nu-mi pot face meseria. Eu am foarte mulţi pacienţi cu boli cronice care mă aşteaptă la spital şi nu sunt văzuţi de nimeni”.