• Oamenii de știință israelieni spun că medicamentul lor antiviral ar putea învinge Covid-19 în doar câteva zile.
  • CEO-ul Code Pharma: „Lumea are nevoie de un medicament antiviral împotriva COVID“.
  • În perioada în care a început pandemia de coronavirus, Code Pharma testa medicamentul neoficial la pacienții cu HIV din Congo.

O echipă de oameni de știință israelieni spune că un medicament utilizat anterior pentru tratarea HIV are un efect antiviral direct împotriva coronavirusului. Datorită tratamentului, pacienții ar putea fi trimiși acasă fără virus în doar câteva zile, scrie The Jerusalem Post.

Code Pharma, care are sediul central în Olanda, dar are laboratorul de cercetare și dezvoltare în Israel, a finalizat recent studiul de fază I al medicamentului Codivir pentru a fi utilizat împotriva coronavirusului. Luni, echipa de cercetare israeliană a solicitat permisiunea de a merge mai departe cu studiile.

Studiul de faza II, în care vor fi implicați aproximativ 150 de pacienți și care se așteaptă să fie lansat luna viitoare, va avea loc și în Spania, Brazilia și Africa de Sud. Potrivit CEO-ului Code Pharma, israelianul Zyon Ayni, obiectivul este finalizarea procesului în termen de aproximativ trei până la șase luni, urmând apoi solicitarea autorizării de urgență a medicamentului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Poate fi o descoperire în domeniul tratamentelor antivirale pentru pacienții cu simptome timpurii de COVID-19“, spun cercetătorii.

Studiul de fază I a fost finalizat recent în Brazilia la Casa de Saúde – Spitalul Vera Cruz din São Paulo, Brazilia, sub aprobarea Comisiei Naționale de Etică în Cercetare (CONEP). 12 pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani cu coronavirus ușor până la moderat au participat la studiu. Șapte dintre voluntari au fost testați secvențial folosind un test standard PCR la fiecare două zile de la momentul în care au început tratamentul, care, la fel ca insulina, se administrează subcutanat – injecție sub piele. Pacienții au primit două injecții pe zi timp de 10 zile.

Maayan a spus că cinci dintre pacienți au prezentat un declin profund al încărcăturii virale în timpul tratamentului. De asemenea, Codivir a suprimat semnificativ răspândirea virusului.

În perioada în care a început pandemia de coronavirus, Code Pharma testa medicamentul neoficial la pacienții cu HIV din Congo.

Ideea inițială a fost eradicarea celulelor infectate cu HIV. Un spital de acolo a început să-l administreze și pacienților cu COVID-19 și s-au refăcut complet – unii în câteva ore, iar alții în câteva zile. (…) Lumea are nevoie de un medicament antiviral împotriva COVID“, a explicat CEO-ul.