• Compania elveţiană Relief Therapeutics a cerut FDA-ului din SUA aprobarea de urgenţă a medicamentului Aviptadil
  • De luni de zile, medicii folosesc acest medicament pentru a-i ajuta pe pacienții care au probleme mari cu respirația
  • Alexandru Rafila: Este un medicament care are efecte multiple, mai ales la pacienţii cu forme grave

Este ziua recordurilor negre legate de COVID în România. 1.767 de cazuri noi au apărut de ieri până astăzi din 24.544 de teste. Și tot în ultimele 24 de ore au murit 47 de pacienți din cauza infecției. Doi dintre ei nu aveau nicio altă problemă de sănătate. Iar alți doi erau extremi de tineri. Aveau 20 de ani. Campionul îmbolnăvirilor rămâne Bucureștiul. 301 îmbolnăviri de ieri până azi. Un alt record nedorit e în secțiile de Terapie Intensivă. Acolo sunt deja 498 de bolnavi.

Un nou medicament creat în Israel pentru a trata disfuncțiile erectile ar putea fi folosit pentru bolnavii de COVID. Pe scară largă. De fapt, de luni de zile, medicii folosesc acest medicament pentru a-i ajuta pe pacienții care au probleme mari cu respirația. Testele recente i-au arătat eficiența.

O echipă a companiei farmaceutice elveţiene Relief Therapeutics solicită FDA-ului american aprobarea de urgenţă a medicamentului Aviptadil, după ce au făcut un studiu şi au observat că pacienţiii aflaţi în stare critică îşi revin mai uşor în urma insuficienţei respiratoriii acute.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: „Este un medicament care are efecte multiple, mai ales la pacienţii cu forme grave, afectează în mod pozitiv replicarea, înmulţirea virusului, şi are şi un efect antiinflamator , şi are efect vaso – activ, adică îmbunătăţeşte circulaţia.”

Medicamentul experimental va fi utilizat în cazul pacienţilor cu Covid care sunt într-un stadiu critic, iar medicii au epuizat în cazul lor toate terapiile aprobate până acum.

Pentru a putea fi folosit şi în cazul pacienţilor cu Covid din Europa, medicamentul trebuie să fie aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, însă cel mai probabil, nu vor exista cantităţi suficiente pentru toţi cei aflaţi în stare gravă. Nu am veşti mai bune nici despre Remdesivir, un medicament antiviral care reduce perioada de spitalizare a pacienţilor cu Covid. Nu-l putem produce în ţară, la Antibiotice Iaşi, iar stocurile pe care le-am primit până acum se epuizează rapid.