• Pacienții care au luat parte la acest studiu aveau o greutate corporală de minimum 103 kilograme.
  • Aceștia au reușit să piardă aproximativ 22,5% din greutatea corporală.
  • Medicamentul este văzut cu ochi foarte buni de către speciliștii din domeniu.

Un nou medicament anti-obezitate, în fază experimentală, a avut rezultate impresionante. Pacienții au pierdut peste 22 de kilograme. Cu toate acestea, datele încă nu au fost revizuite, însă experții susțin că medicamentul ar putea deveni o alternativă eficientă pentru chirurgia bariatrică.

Persoanele care sufereau de obezitate sau de supraponderalitate și care au decis să ia parte la acest experiment au reușit să piardă aproximativ 22,5% din greutatea corporală a acestora, însemnând puțin peste 22 de kilograme.

„Nu cred că mi-am imaginat vreodată că am putea ajunge la acest grad de pierdere în greutate cu un medicament. Am ajuns atât de departe doar cu ajutorul chirurgiei”, a spus Dr. Nadia Ahmad, director medical senior al programului de obezitate al Eli Lilly, conform The New York Times.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Medicamentul anti-obezitate este apreciat și de alți specialiști

Medicamentul este văzut cu ochi foarte buni de către speciliștii din domeniu. „Pare să fie semnificativ mai bun decât orice alt medicament anti-obezitate disponibil în prezent în SUA. Rezultatele sunt foarte impresionante”, a mărturisit Dr. Lee Kaplan, expert în obezitate, de la Spitalul General din Massachusetts.

În medie, pacienții care au luat parte la acest studiu aveau o greutate corporală de minimum 103 kilograme, iar indicele de masă corporală, sau B.M.I., o măsură folosită în mod obișnuit pentru a măsura obezitatea, era de 38 de kilograme.

Când studiul s-a încheiat, cei care au luat doze mai mari din medicamentul Eli Lilly, numit tirzepatidă, aveau, în medie, un B.M.I. puțin sub 30.

De asemenea, rezultatele le depășesc cu mult pe cele observate, în majoritatea cazurilor, în studiile cu privire la medicamentele pentru scăderea în greutate. De cele mai multe ori, acestea sunt observate doar la pacienții chirurgici.