• Cercetătorii au dezvoltat un spray nazal antiviral care ar bloca transmiterea coronavirusului
  • Lipopeptida antivirală se produce ieftin, are o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare

Cercetătorii de la Columbia University au dezvoltat un spray nazal antiviral care ar bloca transmiterea SARS-CoV-2, scrie knowridge.com.

Spray-ul conține o lipopeptidă concepută pentru a împiedica noul coronavirus să pătrundă în celulele gazdă. Lipopeptida antivirală se produce ieftin, are o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare. Aceste caracteristici diferențiază lipopeptida de alte antivirale aflate în curs de dezvoltare, inclusiv anticorpii monoclonali, arată studiul recent efectuat la Columbia University.

Cercetătorii spun că spray-ul ar putea fi ideal pentru stoparea răspândirii COVID în Statele Unite și la nivel global. Ar putea fi esențial în special în populațiile rurale, cu venituri mici.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Studiul s-a bazat pe analiza unui plămân 3D. Așa au observat cercetătorii cum compusul a fost capabil să înlăture o infecție inițială, să prevină răspândirea virusului în plămâni, dar și că nu a fost deloc toxic pentru căile respiratorii.

Echipa spune că medicamentul ar putea fi utilizat în orice situație în care o persoană neinfectată ar fi expusă virusului, indiferent dacă este vorba despre gospodărie, școală, cadru medical sau comunitate.