• Oamenii de știință spun că băutul berii lager poate fi de fapt bun pentru oameni, atâta timp cât există o moderație.
  • Oamenii de știință spun că, cu cât avem mai multe tipuri de bacterii prezente, cu atât mai mici vor fi șansele noastre de a contracta boli cronice.
  • La sfârșitul perioadei de patru săptămâni, toți participanții aveau bacterii intestinale diverse, ceea ce dovedește că berea este de fapt bună.

Cercetătorii au analizat ce efecte are consumul de bere asupra sănătății omului. Unii susțin că până și consumul a două beri pe zi vă poate afecta creierul. Alții spun că până și puțin alcool poate crește riscul de cancer. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, iar oamenii de știință spun că băutul berii lager poate fi de fapt bun pentru oameni, atâta timp cât există o moderație.

Potrivit unui nou studiu, consumul unei beri (fie ea alcoolică sau fără alcooli) pe zi poate fi foarte bun pentru om. Asta pentru că berea blondă pare să crească diversitatea bacteriilor intestinale. Acest lucru, spun cercetătorii din spatele studiului, poate reduce riscul pentru unele boli.

Potrivit unui comunicat de presă împărtășit de Societatea Americană de Cancer, tractul gastrointestinal găzduiește trilioane de microorganisme. Aceste microorganisme pot avea un impact direct asupra bunăstării organismului uman. În plus, oamenii de știință spun că, cu cât avem mai multe tipuri de bacterii prezente, cu atât mai mici vor fi șansele noastre de a contracta boli cronice.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Studii anterioare au analizat dacă berea poate oferi o diversitate suplimentară de bacterii în intestinul uman, dar nimeni nu a testat vreodată cu adevărat dacă consumul de bere alcoolică sau nealcoolică este bun sau rău pentru tine.

Rezultatele cercetării

Potrivit cercetătorilor, care și-au publicat studiul în Journal of Agricultural and Food Chemistry, nu contează dacă berea este alcoolică sau fără alcool. În cadrul studiului lor, două grupuri au băut 0.325 litri de bere la cină, timp de patru săptămâni.

La sfârșitul perioadei de patru săptămâni, toți participanții aveau bacterii intestinale diverse, ceea ce dovedește că berea este de fapt bună.

Există o mulțime de cercetări și de antecedente în legătură cu cât de sănătos poate fi consumul de bere și o mare parte dintre acestea indică faptul că consumul de alcool de orice fel este nesănătos.

Ca atare, cercetătorii spun că persoanele care doresc să bea o bere pe zi pot alege să opteze pentru o băutură fără alcool. Aceasta va oferi un set mai divers de bacterii în intestin, dar va evita și preocupările nesănătoase pe care le aduce alcoolul.