• Studiul publicat de Centrul pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (CDC) a analizat în detaliu 5.706 de „pacienți zero”
  • Cercetătorii au descoperit că doar 2 persoane din 100 infectate au contractat virusul de la contacte din afara locuinței.
  • În același timp, unul din 10 persoane s-au infectat de la un membru al familiei.

Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii au mai multe șanse să contracteze noul coronavirus de la membrii familiei cu care locuiesc decât de la contactele din afara casei. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 5.706 de „pacienți zero” care au fost testați pozitiv la coronavirus, dar și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia, scrie Reuters.

Prin urmare, descoperirile au arătat că doar 2 din 100 de persoane infectate au contractat virusul de la o persoană din afara gospodăriei, în timp ce unul din 10 au contractat boala de la un membru al familiei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Distribuția pe grupe de vârstă a cazurilor de infecție transmise în gospodărie a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost la adolescenți sau vârstnici trecuți de 60-70 de ani.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai predispuse să se afle în contact apropiat cu membri ai familiei întrucât au nevoie de mai mult sprijin și protecție”, a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul CDC sud-coreean și unul din autorii studiului.

Totodată, cercetătorii spun că cei mici cu vârsta de sub 9 ani au o probabilitate mai redusă de a fi pacientul zero. Pe de altă parte, copiii infectați cu Covid-19 au o șansă mult mai mare să fie asimptomatici decât adulții.

„Diferența pe grupe de vârstă nu are o însemnătate uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin predispuși să transmită virusul însă datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, sublinează dr. Choe Young-june, unul din coautorii studiului

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus se răspândea exponențial în Coreea de Sud, iar numărul de noi infecții au atins apogeul.

KCDC a raportat luni 45 de noi infecții, aducând numărul total al cazurilor confirmate la 13.816.