• Ofițerul din serviciul medical susține că mai mulți pacienți au vărsat sânge și au murit la spital.
  • Oficialii cercetează dacă pacienții s-au contaminat cu mercur.
  • Ministerul sănătății din Tanzania spune că nu există niciun semn al unui focar de boală infecțioasă.
  • Președintele din Tanzania a sugerat anul trecut că rugăciunea a pus capăt epidemiei de Covid, după ce nu a mai raportat cifre din aprilie.

Un ofițer din serviciul medical din Tanzania a fost suspendat din funcție, după ce a raportat 15 pacienți morți din cauza unei boli misterioase, scrie Daily Mail.

Dr. Felista Kisandu a descris cum oamenii vomitau cu sânge și mureau pentru că ajungeau în spitale mult prea târziu. Boala inexplicabilă ar fi afectat peste 50 de persoane, spune medicul.

Kisandu a spus că au fost trimise probe de sânge pentru a afla dacă oamenii s-au intoxicat cu mercur. În același timp, ministerul sănătății din Tanzania suține că nu există dovezi al unui focar, prin urmare l-a suspendat din funcție pe medicul ofițer motivând că a provocat o „panică inutilă”, potrivit The Citizen.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„S-a întâmplat într-o singură secție administrativă din Ifumbo în care oamenii vomită sânge și mor când ajung la spital”, a spus medicul.

Ministrul Sănătății a ordonat, de asemenea, consiliului medical să investigheze acest caz și a respins zvonurile privind o epidemie în zonă.

O boală similară s-ar fi manifestat în regiune în 2018. Simptomele erau febra, vărsăturile și tulburările gastrice.

În timp ce Tanzania se află pe lista interzisă a Regatului Unit din cauza Covid-19, se știe puțin despre situația virusului din țară, pentru că guvernul nu a raportat cifre din aprilie 2020.

Președintele John Magufuli a sugerat anul trecut că rugăciunea a pus capăt epidemiei.