• Capitala Australiei de Vest, Perth, intră în lockdown timp de trei zile după ce persoanele carantinate într-un hotel ar fi fost infectate cu SARS-CoV-2.
  • Persoanele carantinate ar fi fost infectate de un bărbat de 54 de ani care își încheiase perioada de carantină în același hotel.
  • Bărbatul a călătorit timp de 5 zile în comunitate, fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Perth, capitala Australiei de Vest, intră în lockdown timp de trei zile după ce mai multe persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 în timp ce erau în carantină într-un hotel, relatează ABC.net. Perth este cel mai mare oraș din Australia de Vest și are aproximativ două milioane de locuitori.

Persoanele carantinate s-ar fi infectat după ce un bărbat, care și-a finalizat carantina de 14 zile în același hotel, ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19, din nou, în această dimineață.

Lockdown-ul va începe în noaptea de vineri, 23 aprilie 2021, la ora 00:00. De la ora 06:00 dimineața, purtarea măștii va deveni obligatorie pentru toată lumea, deși premierul Mark McGowan a recomandat ca aceasta să fie utilizată mult mai repede.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Sărbătoarea Anzac, zi națională de comemorare a australienilor și neozeelandezilor care au fost în război, a fost anulată.

Toate aceste măsuri de siguranță au fost implementate după ce un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19, în Melbourne. Bărbatul a stat în carantină timp de 14 zile, dar testarea a arătat că acesta nu a scăpat de infecția cu SARS-CoV-2.

O femeie, mamă a doi copii, a fost stabilită drept contact apropiat, aceasta fiind și ea testată pozitiv cu COVID-19. Bărbatul a locuit cu femeia, în Kardinya, o suburbie în Perth, după ce și-a finalizat carantina.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a călătorit infectat timp de 5 zile.