Un medic pediatru din Franța atrage atenția că numărul bebelușilor care ajung în spital din cauza COVID-19 este în creștere, relatează BFMTV.

„În timpul primului val, la urgențe era gol, nu veneau deloc copii. Acum suntem la zece bebeluși spitalizați în mai puțin de trei luni. Din iulie a explodat (numărul)”, a declarat Philippe Babe, adjunctul departamentului de urgențe pediatrice de la Spitalul Lenval, din Nisa.

Medicul a avertizat că mai mulți copii cu vârste fragede ar putea fi afectați de COVID, noul val care afectează acum Franța afectând segmentul cel mai tânăr al populației.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

El a mai spus că simptomele de COVID la bebeluși sunt de cele mai multe ori o febră simplă, aceștia stând în spital în jur de cinci zile.

Pediatrul a mai atras atenția cu privire la un detaliu comun în cazul bebelușilor cu coronavirus: mama și tatăl, uneori amândoi, sunt infectați cu COVID și, în cea mai mare parte, sunt nevaccinați.

„În general, evoluția este bună, dar sunt totuși constrângeri importante pentru un nou-născut care are 7-15 zile”, a precizat Philippe Babe.

„În Statele Unite am văzut că în regiunile în care adulții sunt vaccinați, nu avem această inflație de cazuri la copii”, a adăugat Edwige Antier, medic pediatru.

Pentru a evita infectarea bebelușilor, părinții sunt sfătuiți să evite ieșirile în oraș în primele săptămâni de viață ale copilului și să ia măsuri suplimentare de siguranță.

În prezent, potrivit Santé Publique France, 46 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 9 ani sunt spitalizați în Franța pentru cazuri de COVID, dintre care cinci la terapie intensivă.