• Maternitatea Bega din Timişoara a fost desemnată unitate sanitară Covid-19 pe 29 martie
  • În acest spital s-au tratat 23 de paciente infectate cu noul coronavirus, printre care şi trei nou-născuţi
  • Astăzi este un spital gol, însă chiar dacă nu există niciun pacient, personalul continuă să vină la lucru
  • Ultima pacientă a fost externată în urmă cu şapte zile

În ultimele trei săptămâni, în judeţul Timiş, medicii nu au mai identificat nicio gravidă infectată cu noul coronavirus. Drept urmare, maternitatea Bega a rămas fără pacienți. După ce pe 29 martie, maternitatea Bega din Timişoara a fost desemnată unitate sanitară Covid-19, pe parcursul celor două luni de activitate, fiind tratate 23 de paciente infectate cu noul coronavirus, printre care şi trei nou-născuţi, astăzi este un spital gol, doar cu angajați.

Uite ce spune Marius Craina, manager Maternitatea Bega: „Astăzi este un spital gol, aşa este, este un spital gol, chiar dacă nu avem nicio pacientă personalul este prezent la lucru, activitatea de curăţenie şi dezinfecţie se derulează şi restul activităţilor specifice unei unităţi medicale“.

Medicii de la Maternitatea Bega spun că au depăşit cu bine perioada în care au tratat mămici şi nou-născuţi infectaţi cu noul coronavirus, dar acum îşi doresc să revină cât mai repede la pacientele non covid.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Este mai greu acum, venim şi nu avem nici o pacientă. Acum este mai greu de cât în momentul în care ştiam că venim, ştiam că vorbim cu Dana, cu Elvira, cu Ioana şi că te aşteaptă cineva. Acum din păcate nu ne mai aşteaptă nimen“, spune Izabela Petre, şef secţie ginecologie.