De săptămână viitoare, americanii renunță la mască în interior în Washington DC. Asta datorită numărului tot mai mic de cazuri de COVID-19.

Măsura va intra în vigoare începând de luni, 22 noiembrie.

”Când merg cu metroul, văd deja unii oameni care nu poartă măști chiar și atunci când există o regulă. Așa că îmi pot imagina că oamenii vor începe să le poarte din ce în ce mai puțin. Nu sunt prea sigur dacă asta va avea un efect bun pentru numărul de cazuri pe care le avem în DC, așa că asta mă face puțin neliniștit” spune Andrew Lovine, rezident în Washington DC.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Desigur vor exista și anumite excepții. Măștile vor fi în continuare obligatorii în școli, biblioteci, transport public, case de bătrâni și cămine.

„Aproape că mă simt goală ieșind fără mască. Simt că este datoria mea să le spun în continuare oamenilor să-și poarte măștile în interior și, personal, mă simt mai confortabil așa”, a declarat Daniela Rodas, rezident în Washington DC.

Washington DC a renunțat, inițial, la mască în interior în luna mai. Asta doar pentru persoanele complet vaccinate. Dar a redevenit obligatorie la sfârșitul lunii iulie, deoarece numărul cazurilor a început iar să crească.