Un tânăr de 23 de ani a suferit șoc anafilactic, după vaccinarea cu Pfizer. În ce stare se află

Vom reuși să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la finalul verii? Cum arată cifrele Profimedia
  • Un tânăr de 23 de ani din Brașov a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer-Biontech
  • Aceasta este una dintre reacţiile severe post-vaccinare
  • Tânărul a fost sub supraveghere medicală

Un tânăr de 23 de ani din Brașov a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer-Biontech, aceasta fiind una dintre reacţiile severe post-vaccinare. Tânărul a fost sub supraveghere medicală.

Cazul de reacții adverse post-vaccinare nou apărut este unul sever. Astfel, în data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic“, transmite Prefectura Brașov.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU.

Tânărul a fost stabilizat, ulterior supravegheat în UPU și internat pe secția medicală a unității sanitare. Miercuri, acesta a cerut externarea și pleacă spre domiciliu.

Prefectura Brașov informează că până miercuri au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 111.653 doze vaccin Pfizer, 12.440 doze vaccin Moderna și 24.780 doze vaccin AstraZeneca.

Numărul de doze de vaccin administrate până marți inclusiv este de 136.491, din care 46.878 reprezintă doze rapel.

Numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate este de 116.