• Vaccinul BCG, conceput pentru TBC, ar putea fi folosit împotriva infecției Sars-Cov2.
  • Procesul de cercetare din Marea Britanie face parte din studiul internațional Brace, care are loc și în Australia, Olanda, Spania și Brazilia.

Oamenii de știință din Marea Britanie au început testarea vaccinului BCG, dezvoltat în 1921, pentru a vedea dacă poate salva oamenii de coronavirus, scrie BBC.

Vaccinul a fost conceput pentru a opri tuberculoza, dar există unele dovezi că ar fi eficient și împotriva altor infecții.

Dar, deși milioane de oameni din Marea Britanie au fost vaccinați cu BCG în copilărie, se crede că ar trebui vaccinați din nou pentru a fi protejați de alte infecții.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Vaccinurile sunt concepute pentru a antrena sistemul imunitar într-un mod foarte vizat, care lasă o protecție durabilă împotriva unei infecții, spun cercetătorii.

Dar acest proces provoacă, de asemenea, schimbări pe scară largă în sistemul imunitar. Acest lucru pare să sporească răspunsul la alte infecții și oamenii de știință speră că poate oferi chiar și corpului nostru un avantaj împotriva coronavirusului.

  • Studiile clinice anterioare au arătat că vaccinul BCG a redus decesele cu 38% la nou-născuții din Guineea-Bissau, în special prin reducerea cazurilor de pneumonie și septicemie.
  • Studiile efectuate în Africa de Sud au asociat vaccinul cu o reducere de 73% a infecțiilor nazale, infecții ale gâtului și plămânilor; experimentele din Olanda au arătat că BCG a redus virusul febrei galbene.

„Acest lucru ar putea avea o importanță majoră la nivel global”, a declarat pentru BBC profesorul John Campbell, de la Universitatea Publică de Cercetare din Exeter.

Procesul de cercetare din Marea Britanie face parte din studiul internațional Brace, care are loc și în Australia, Olanda, Spania și Brazilia, recrutând 10.000 de persoane în total.