• 13 pacienţi au primit câte 10 injecții timp de șase luni în încercarea de a opri răspândirea bolii în organism
  • Vaccinul a ținut cancerul sub control pentru o treime dintre subiecții de studiu
  • Și în România medicii studiază vaccinuri anticancer la centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Timișoara

Un vaccin anti-cancer, care foloseşte terapii genetice asemănătoare celor folosite împotriva COVID-19, a fost testat în Statele Unite.

13 pacienţi au primit câte 10 injecții timp de șase luni în încercarea de a opri răspândirea bolii în organism. După aproape trei ani, au fost evaluați de medici. Vaccinul a ținut cancerul sub control pentru o treime dintre subiecții de studiu.

Opt dintre ei au murit între timp sau încă luptau cu boala. Doctorul oncolog Radu Serescu lucrează la un centru de Radioterapie din București și speră că vaccinul american se va dezvolta și va salva vieți.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Poate fi ca la COVID, o stimulare de tip ARN mesager, făcând o evaluare de tip MGS a ADN-ului tumoral. Cine are corelație în ARN-ul mesajer de a produce proteină și atunci poți face ca la COVID o sinteză prin care să induci o proteină şi prin acest lucru să te aştepţi la un răspun imun”, a spus medicul oncolog, Radu Serescu.

Și în România medicii studiază vaccinuri anticancer la centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Timișoara. Sunt însă departe de o concluzie. Până atunci, cea mai eficientă armă împotriva bolii este imunoterapia.
Adică administrarea substanțelor care să stimuleze apărarea naturală a organismului.

„Deja avem imunoterapie la plămân, melanom, rinichi, cap și gât și ușor, ușor va ocupa piața și va fi în diverse combinații un tratament obligatoriu”, a mai spus medicul oncolog.