• Un vaccin împotriva virusului Dengue dezvoltat de compania biofarmaceutică japoneză Takeda a fost autorizat pentru punere pe piață în UE.
  • Este al doilea vaccin aprobat în UE pentru această boală transmisă de țânțari, care provoacă milioane de infecții anual.
  • În prezent nu există antivirale sau tratamente specifice pentru această boală virală asemănătoare gripei.

Un vaccin împotriva virusului Dengue dezvoltat de compania biofarmaceutică japoneză Takeda a fost autorizat pentru punere pe piață în Uniunea Europeană, potrivit Le Figaro.

Este al doilea vaccin aprobat în UE pentru această boală transmisă de țânțari, care provoacă milioane de infecții anual.

Vaccinul tetravalent (viu, atenuat), care are denumirea comercială Qdenga, este conceput pentru a fi utilizat la persoanele cu vârsta de patru ani și peste, pentru profilaxia bolii determinată de serotipurile 1, 2, 3 și 4 ale virusului Dengue.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat, în luna octombrie, punerea pe piața Uniunii Europene a vaccinului.

În prezent nu există antivirale sau tratamente specifice pentru această boală virală asemănătoare gripei.

În timp ce virusul Dengue provoacă în cea mai mare parte simptome ușoare, unii oameni pot dezvolta complicații care pun viața în pericol.

Între 20.000 și 25.000 de persoane, majoritatea copii, mor în fiecare an în urma bolii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).