• 11 persoane au murit sâmbătă seara, în Indonezia, după ce au fost luate de un val înalt care a lovit pe o plajă din provincia Java de Est.
  • Grupul era format din 24 de persoane, care s-au adunat pe plajă pentru un ritual.
  • Agenţia de Meteorologie a Indoneziei a avertizat asupra riscului de fenomene meteorologice extreme şi valuri înalte în mai multe regiuni, inclusiv în Java de Est. 

11 oameni s-au înecat în Indonezia, sâmbătă seara, după ce au fost duşi de un val înalt care a lovit pe o plajă din provincia Java de Est, plaja Payangan, districtul Jember.

În ciuda avertismentelor de a evita marea, pe plajă s-au adunat mai multe persoane, sâmbătă seara, pentru a participa la un ritual local care includea şi înot în ocean.

Grupul care se adunase pe plajă era format din 24 de oameni din diferite sate. Printre cei 13 supravieţuitori se numără şi o fetiţă de doi ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Un rezident i-a avertizat să nu meargă la mare din cauza valurilor mari, dar au ignorat-o”, a spus şeful salvatorilor, Wayan Suyatna, explicând că 23 dintre participanţii la ritual, au fost duşi de un val format brusc.

Ultima victimă a fost recuperată duminică după-amiază.

Agenţia de Meteorologie a Indoneziei a avertizat asupra riscului de fenomene meteorologice extreme şi valuri înalte în mai multe regiuni, inclusiv în Java de Est.