• Experții au proiectat un ventilator care nu necesită sedare și intubare.
  • Noul aparat scade presiunea în afara corpului și permite țesutului pulmonar să se extindă și să funcționeze ca o respirația normală.
  • Momentan ventilatorul a fost testat pe șase adulți sănătoși.

Speranța pentru pacienții grav afectați de COVID-19 vine din Marea Britanie. Experții au proiectat un ventilator care nu necesită sedare și intubare. Acest lucru rezolvă și problema locurilor din secțiile ATI pentru că pacienții ar putea fi tratați cu ușurință și în afara spitalelor.

Ca să înțelegem mai exact cum funcționează acest ventilator, ne ajută comparația cu un ventilator obișnuit. Acesta este făcut după cum bine știm să împingă aerul în plămâni. Noul aparat, însă, face în așa fel încât să scadă presiunea în afara corpului și permite țesutului pulmonar să se extindă și să funcționeze ca o respirația normală.

Ventilatorul denumit Exovent a fost proiectat de o echipă de anesteziști, asistente medicale și ingineri și folosește o pompă specială pentru a regla presiunea. Cercetătorii spun că aparatul cu presiune negativă este mult mai confortabil decât ventilatoarele clasice, care folosesc o mască sau un tub pentru a furniza aer. 

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Momentan ventilatorul a fost testat pe șase adulți sănătoși, iar medicii au concluzionat că poate fi eficient și în cazul bolnavilor de COVID sau al celor care suferă de boli pulmonare. Un alt lucru inovativ și important este faptul că pacienții nu au nevoie de sedare, se pot hrăni normal și pot primi medicamentele pe cale orală. Dar dispozitivul are nevoie de un studiu clinic complet și de autorizare. Abia după ce se va dovedi că are rezultate bune ar putea să ajungă în spitalele din întreaga lume.