• Ce se întâmplă dacă nu tratați păduchii de cap? Un video șocant dezvăluie că până la 20.000 de paraziți care sug sângele ar putea trăi pe scalpul tău în doar o lună.
  • Un videoclip șocant arată ce se întâmplă atunci când păduchii de cap nu sunt tratați timp de o lună.
  • Ar putea exista până la 20.000 de păduchi adulți care se târăsc pe scalpul tău.

Păduchii de cap sunt ușor de ucis cu un șampon special, dar aceste insecte parazite devin niște gărgărițe superrezistente atunci când sunt lăsate netratate. Contul TikTok, whatifshow, a dezvăluit că până la 20.000 de insecte minuscule ar putea trăi pe capul tău după o lună, multe dintre ele rezistând la tratament.

Acești paraziți sugători de sânge sunt eliminați în nouă până la 10 zile cu o loțiune specială și cu un pieptene cu dinți fini care adună păduchii și ouăle. Cu toate acestea, ignorarea creaturilor le permite acestora să îți transforme scalpul în noua lor casă, ceea ce poate duce la infecții, scrie DailyMail.

Păduchii pot fi, de asemenea, contractați prin folosirea în comun a unor instrumente precum perii, piepteni sau prosoape cu o persoană infestată. Și sunt cel mai des întâlnite la copiii din școlile primare, care își transmit insectele unii altora în timpul jocului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Aceste insecte mici pot sări în zbor de la o persoană la alta, așa că, dacă un copil este infestat cu păduchi, probabil că și restul familiei va fi la fel. Simptomele includ mâncărime extremă a scalpului, o senzație de târâre pe scalp și răni sau cruste pe scalp în urma scărpinării. Termenul de „senzație de rău” provine din faptul că păduchii se hrănesc cu sângele cuiva, iar păduchii care se hrănesc cu sângele cuiva pot să o doboare și să îi dea simptome de nivel scăzut, asemănătoare gripei.

Infestările extreme care au rămas netratate pentru o perioadă lungă de timp pot duce la sindromul șocului toxic. TikToker-ul explică faptul că infestarea ar fi vizibilă în două săptămâni. Firele de păr ar fi acoperite de mici ouă albe, cunoscute sub numele de păduchi, care par galbene. O săptămână mai târziu, adulții vor începe să apară și să se târască pe tot scalpul. Păduchele adult complet crescut și dezvoltat este de mărimea unei semințe de susan. Este o specie cu șase picioare și are o culoare de la cafeniu la alb-cenușiu. Iar adulții pot trăi până la 30 de zile pe scalpul tău.

@whatifshow What’s the best way to treat Lice?#WhatIfShow #LearnOnTikTok #TikTokPartner #Headlice #Biology #Science ♬ original sound - WHAT IF

Acum totul începe să te mănânce. Te-ai scărpina pentru a încerca să te eliberezi de acea mâncărime îngrozitoare, dar acest lucru nu ar face decât să te lase cu răni dureroase care ar risca să se infecteze, a spus TikToker în videoclip.

Păduchii adulți pot depune între șase și zece păduchi pe zi atunci când găsesc o gazdă, iar ouăle au nevoie de aproximativ nouă zile pentru a ecloza. Dacă nu sunt tratate, aceste lendinițe se pot înmulți cu zeci de mii.

În cele din urmă, ai putea ajunge să ai asupra ta 20.000 dintre acești autostopiști nedoriți, inclusiv super-păduchii rezistenți la tratament, a spus naratorul. Fecalele de păduchi sunt următorul coșmar al acestei infestări parazitare. Scalpul tău va începe apoi să miroasă din cauza acumulării de bacterii pe păduchi, pe ouăle lor și în și pe excrementele lor. În acest moment, somnul persoanei este întrerupt din cauza mâncărimilor și a mirosului urât care iese din păr.

Experții australieni în RCP pentru bebeluși și copii au demontat recent cele mai mari mituri și concepții greșite despre păduchii de cap, inclusiv faptul că aceștia nu pot trăi în altă parte decât în capul uman și nu se transmit prin sărituri sau zboruri de la o persoană la alta. Păstrarea părului curat și strălucitor nu va descuraja păduchii, deoarece aceștia „nu fac discriminare” și nu sunt rezultatul părului murdar sau al unei igiene precare. CPR Kids nu recomandă folosirea insecticidelor pentru tratarea păduchilor de cap.

Insecticidele pot avea, de fapt, efecte mai grave asupra sănătății decât păduchii în sine, deoarece pot provoca iritații ale pielii, se arată în postare.

În cele din urmă, ținerea copiilor departe de școală sau de grădiniță nu va pune capăt unei infestări cu păduchi, iar CPR Kids spune că eradicarea este mai eficientă.