• Conform datelor Organizației Mondială a Sănătății, una din 10 persoane a contractat virusul
  • Experții cred că numărul real îl întrece pe cel confirmat, de 35 milioane
  • Estimarea OMS se apropie de 800 milioane oameni infectați

În cadrul unei întâlniri a liderilor OMS s-a estimat că una din 10 oameni de pe planetă a contractat virusul, relatează BBC.

Doar 35 milioane oameni au fost confirmați pozitiv, însă estimările OMS sunt aproape de 800 milioane.

Experții susțin de multă vreme că numărul adevărat de cazuri îl întrece mult pe cel oficial.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

OMS se reunește la sediul său din Geneva, Elveția, pentru a discuta despre răspunsul global la pandemie. După zece luni, criza nu arată semne de încheiere. Mai multe țări se confruntă cu al doilea val după reducerea restricțiilor și, în unele cazuri, numărul este chiar mai mare.

Estimarea că 10% din populația lumii a contractat virusul a venit de la Mike Ryan, directorul executiv al Urgențelor de Sănătate ale OMS.

,,Variază în funcție de țară, de zonă (urban-rural), de diferite grupuri. Dar ce e important este că marea majoritate rămâne predispusă la risc. Știm că pandemia va continua să evolueze, dar știm și că avem instrumente la dispoziție, care funcționează în a reduce răspândirea virusului și a salva vieți”, a declarat acesta.

Într-un comunicat prin care instiga la solidaritate și conducerea fermă din partea țărilor, directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat: ,,Chiar dacă toate țările au fost afectate de acest virus, trebuie să ne ținem cont de faptul că este o pandemie inegală. 10 țări reprezintă 70% din totalul de cazuri și decese raportate, și doar 3 țări reprezintă jumătate”

Mai mult de 1 milioan oameni au murit din cauza virusului, conform unui raport de la Universitatea Johns Hopkins. După Statele Unite, India și Brazilia au înregistrat cele mai multe infectări.