Ungaria începe vaccinarea cu serul chinezesc Sinopharm. Viktor Orban critică dur UE pentru ritmul lent de aprovizionare cu vaccinuri

  • Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm
  • Viktor Orban a criticat UE, pentru ritmul lent de aprovizionare cu vaccinuri
  • Ungaria e singura ţară din UE care a aprobat şi folosirea vaccinului rusesc Sputnik V

Viktor Orban critică dur Uniunea Europeană. Asta pentru că ritmul de aprovizionare cu vaccinuri este foarte lent. Aşa că, Ungaria a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm.

În ciuda incertitudinilor privind distribuţia vaccinurilor în Europa, vă pot spune cu siguranţă că noi, maghiarii, vom putea vaccina cu 3,5 milioane mai mulţi oameni, până la sfârşitul lunii mai, decât o ţară UE de o dimensiune similară, care se bazează exclusiv pe vaccinurile occidentale.”, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei.

Ungaria e singura ţară din UE, care a aprobat şi folosirea vaccinului rusesc. A comandat și primit 2 milioane de doze de Sputnik.

„Am cumpărat vaccinurile ruseşti şi chineze pe lângă cele care sosesc din vest. Conform acordului cu Rusia, va fi livrat suficient vaccin în Ungaria pentru a vaccina un milion de persoane în termen de trei luni.”, a mai precizat Viktor Orban.