• UNICEF anunță că își întărește capacitatea de a ajuta refugiații ucraineni din state precum Moldova, România, Polonia, Slovenia și Ungaria.
  • De asemenea, UNICEF a informat că lucrează la programe de salvare a vieților copiilor din Ucraina, a căror nevoie de pace este mai mare acum ca oricând.
  • Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a denunțat arestarea a aproximativ 1.800 de protestatari anti-război în Rusia.

UNICEF ​​a spus că își întărește capacitatea de a ajuta refugiații ucraineni din Moldova, România, Ungaria, Slovenia și Polonia ca „prim apel”. Agenția responsabilă cu furnizarea de ajutor umanitar pentru copii și-a arătat îngrijorarea față de cei 7, 5 milioane de copii din Ucraina, afectați în mod direct de războiul care are loc acum.

„UNICEF lucrează în estul Ucrainei pentru a intensifica programele de salvare a vieții copiilor. Aceasta include transportul cu camioane de apă potabilă în zonele afectate de conflict; prepoziționarea de provizii de sănătate, igienă și educație, de urgență, cât mai aproape de comunitățile aflate în apropierea liniei de contact; și colaborarea cu municipalitățile pentru a se asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile care au nevoie. Echipele mobile susținute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică.”, a declarat UNICEF, potrivit unui comunicat al său emis joi.

UNICEF a avertizat că, dacă luptele nu se potolesc, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate, ceea ce ar putea duce la o escaladare dramatică a nevoilor umanitare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ultimii opt ani de conflict au provocat daune profunde și de durată copiilor de ambele părți ale liniei de contact. Copiii din Ucraina au nevoie de pace, cu disperare, acum.”, se arată în același comunicat emis, joi, de către UNICEF.

Între timp, Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a denunțat arestarea a aproximativ 1.800 de protestatari anti-război în Rusia și a cerut eliberarea celor deținuți ilegal pentru exprimarea opiniilor.